Ny – Stammtisch

När man blickade ut genom fönstret under dagen för den första ”Stammtisch“-träffen, ställdes frågan: ”vad gör vi nu?“, eftersom det regnade och vi hade ju planerat att paddla med Stammtisch-gruppen under eftermiddagen.

Denna grupp ombildades i år och består dels av nyanlända elever och dels av elever som redan varit hos oss på DSS under längre tid. Med detta initiativ vill vi försöka erbjuda våra nyanlända fler möjligheter att integreras på skolan så okomplicerat som möjligt och att de kan lära känna andra elever ur olika årskurser med hjälp av aktiviteter utanför skoltid. Träffarna är frivilliga och genomförs 3-4 gånger per läsår så att sammansättningen på gruppen som deltar i de olika aktiviteterna kan variera.

Men vad skulle nu ske med vårt första möte? Skulle det gå om intet? Allt som oftast vändes blicken mot himlen därute tills vi framemot 13-snåret lättat kunde konstatera att det klarnade upp. Därför samlades  22 elever, nya och ”gamla” från årskurs 5 t.o.m. 12, runt lunchtid den 5 september  för att promenera bort till Brunnsviken. Där hyrde vi 8 Kanadensare, betvingade den guppiga sjön med glädje och med hjälp av historier – samt en och annan kanottävling.

Vi ser fram emot nästa träff den 28 november 2019 då vi planerar att genomföra nästa aktivitet.

Den som är intresserad av att delta kan meddela oss.

Keno Backer och Mareike Schüller
Förtroendelärare