Information Kindergarten

Öffnungszeiten:
7:30-17:00 Uhr

Wegen Dienstbesprechung schließt der Kindergarten einmal im Monat bereits um 15.00 Uhr. Der Kindergarten bleibt an Feiertagen und Planungstagen geschlossen. Diese werden rechtzeitig bekannt gegeben.*

In der Kalenderwoche 28-31 ist der Kindergarten geschlossen**.

Kontakt:

Kindergarten (Karlavägen gathuset)

08-409 194 30 Angelika Havik (Leitung Kindergarten / föreståndare Kindergarten)

08-409 194 70 (till mobil) Möwen

08-409 194 71 (till mobil) Robben

08-409 194 72 (till mobil) Krabben

kindergarten@tyskaskolan.se

*Jouröppet vid klämdagar och planeringsdagar:

Kindergarten har jouröppet om ni har behov av barnomsorg för att arbeta eller studera och inte kan ordna barnomsorg på annat vis. Vi kommer då att använda oss av vikarier från Stjärnpoolen och eventuellt samarbeta med fritids. Senast 10 arbetsdagar i förväg behöver vi veta om ni har behov av barnomsorg, detta för att kunna planera och boka in vikarier. Meddela oss via e-mail angelika.havik@tyskaskolan.se

Für Eltern, die wegen Arbeit oder Studium trotzdem Kinderbetreuung benötigen, bieten wir ein Ersatzangebot in Zusammenarbeit mit Vertretungen via “Stjärnpoolen“ oder ggf. dem Hort am Bragevägen. Für die Buchung von Vertretungen brauchen wir Ihre Mitteilung spätestens 10 Arbeitstage im Voraus per Mail an angelika.havik@tyskaskolan.se

**Kindergarten vecka 28 – 31

Kindergarten erbjuder jouröppet om ni behöver barnomsorg för att arbeta eller studera och inte kan ordna barnomsorg på annat vis. Vi behöver veta era behov av jouröppet senast måndag vecka 19 för att kunna planera sommaren.

Vid behov att jouröppet under vecka 28-31 behöver ni fylla i och lämna in blanketterna (tillhandahållas på Kindergarten) :

• Intyg arbete/studier
  • Vistelsetid

Bedarf für Kinderbetreuung in den Wochen 28-31 wegen Arbeit oder Studium muss uns bis spätestens Montag Woche 19 gemeldet werden mit Angabe der Aufenthaltszeiten. Zusätzlich brauchen wir eine Bescheinigung des Arbeitgebers oder Studienanbieters.

Ramtid

Som förälder har du rätt till att ha ditt barn på förskola inom det som kallas för ramtid. Ramtiden är den maxtid en förskola måste hålla öppet om det finns ett behov av det. Ramtiden är mellan kl. 06:30 och 18:30 alla helgfria vardagar förutom: Julafton, Midsommarafton och Nyårsafton. Dessa öppettider gäller även under sommaren och förskolan ska då erbjuda alternativ omsorg vid eventuell stängning. Vid behov av utökat öppethållande på Kindergarten behöver ni fylla i och lämna in blanketterna (tillhandahållas på Kindergarten):

• Intyg arbete/studier
  • Vistelsetid