Högläsningstävlingen 2016

Onsdagen den 10/11 avgjordes den svenska högläsningstävlingen i skolans aula. Åtta elever deltog. Fyra elever från årskurs 4 och fyra elever från årskurs 5.

Boken de läste ur heter Dömd och är skriven av Pascale Vallin Johansson. Det är en trilogi som handlar om tre ungdomar som har hamnat i samma fosterhem eftersom deras föräldrar har begått grova brott. Problemet är att Lo, Vidar och Amir (som ungdomarna heter) alla är övertygade om att deras föräldrar är oskyldiga.

Efter att juryn hade sammanträtt så kom man fram till att årets vinnare var Emma Wiklund i klass 5a. Hon hade bra kontakt med publiken när hon läste och hennes lästempo föll juryn i smaken. På andra plats kom Heidi Urdl i klass 4D och trea blev Elsa Lundborg från 4S. Dessa tre fick välja varsin bok som pris och vinnaren Emma Wiklund valde just boken Dömd.

Övriga deltagare, Julius Lamberg 4D, Dennis Ek 4S, Dante Beregszaszy 5A, Aina Dunker  och och Emil Nordman Rid från 5B, gick inte heller lottlösa. De fick varsin chokladkaka som tack för en god insats.

Johan Brännberger

Fotos: Linnea Aune Görnerup